Gőzzel gyengéden párolva a zöldségek ropogósak, míg a szárnyas és a hal lágy és zamatos marad. A gőzben készült ételek nem csak a bennük lévő vitaminokat és ásványi anyagokat őrzik meg, de természetes ízük is teljes mértékben megmarad. A „szuvidálás” francia eredetű szó és vákuumban főzést jelent. Ez egy olyan módszer, melynek során a húst, halat, gyümölcsöt vagy zöldséget egy vákuumtasakban, gőz felhasználásával, viszonylag alacsony hőmérsékleten főzzük. Az összetevőket a Bosch sütőben gőzzel való szuvidálás előtt egy Bosch vákuumfiókkal tudjuk vákumozni. Az eredmény: az ételek teljes mértékben megtartják az intenzív, természetes ízüket. A ropogós külső kéregért és a sült ízért a húsételeket a főzés után kívülről megpiríthatjuk.
Egyes recepteknél egyszerűen elfelejtik megadni a pontos hőmérsékletet vagy a sütési időt. De az automatikus sütőbeállítások, vagyis az Assist funkció, még így is tökéletes eredményeket biztosítanak. Egyszerűen válassza ki a kívánt ételt a vezérlőpanelen, és sütője automatikusan beállítja az ideális fűtési módot, hőmérsékletet és elkészítési időt. Tökéletesség gombnyomásra.
Az EcoClean Direct energiatakarékos öntisztítási mód leegyszerűsíti a sütő falainak kitakarítását. Ezzel a bevonattal ellátott felületeket alig kell tisztítani, ugyanis a különleges technológia megköti, majd elbontja a rákerülő szennyeződéseket – a készülék egész élettartama alatt. Ezzel időt és energiát takarítanak meg Önnek.
4D sütés
A Bosch 3D forró levegő technológiát már tovább fejlesztette 4D hőlégbefúvásos funkcióvá. Ez azt jelenti, hogy ekkor a sütő hátfalán lévő ventilátort oszlatja szét a hőmérsékletet egyenletes az egész sütőben, így biztosítva, hogy mindehol úgyan olyan forró levegő éri a sütőben sülő ételt, függetlenül a polcszintnél.
Tehát egyszerre behelyezhető akár 3-4 tepsi étel is, és mindegyiket ugyanolyan hatékonysággal fogja készre sütni a készülék. Ez nagyszerűen használható akár többféle ételnél is, mert a különböző fogások nem veszik át egymás illatát, ízét. Így akár egyszerre édes és sós elemeket is lehet ebben a sütőben készíteni.
Ezzel a módszerrel rengeteg időt és energiát lehet spórolni, akár a séfnek akár a rezsiköltségben. Mostantól a sült hús, a párolt zöldség és a desszert is egyszerre készül a sütőben.
Gőzfunkció Sous-Vide segítségével: Gyengéd és egészséges készítményhez, amely az étel egészben zamatos marad.
4D meleg levegő: tökéletes eredmény az optimális hőelosztásnak köszönhetően – a szinttől függetlenül.
Segédfunkció: számtalan étel optimális melegítésének, hőmérsékletének és időtartamának automatikus beállítása.
Működés TFT érintőképernyővel: egyszerű művelet a sima szöveggel és képekkel ellátott kezelőgyűrűnek köszönhetően.
Sütőajtó: az ajtó különösen gyengéd, csendes kinyitása és bezárása
Gőzsütő 12 típusú sütés móddal: 4D meleg levegő, + meleg levegő enyhe, felső / alsó hő, felső / alsó hő Eco, konvekciós infravörös rács, nagyméretű grill, kisméretű grill, pizzabeállítás, alsó hő, lágy főzés, előmelegítés, melegen tartás
Kiegészítő fűtési módok gőzzel: gőzzel való sütés, regenerálás, erjesztés, kiolvasztás, sous-vide
Elektronikus hőmérséklet-szabályozás 30 ° C-tól 250 ° C-ig
Sütési térfogat: 71 l
Tartozékok:
1 tepsi
1 sütő rács
1 pár oldal sín
1 gőztartály
1 tápkábel
Készülék méretei : 595 x 594 x 548 mm